Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Η ΔΙΑΘΗΚΗ ΤΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗ ΦΑΣΟΥΛΗ



"Από τον άπονο ντουνιά
τίποτα δεν κρατάω,
μόνο μια χούφτα από καβλιά
στον τάφο μου ζητάω.

Να λαμπαδιάζουν σαν κεριά
ολημερίς & βράδυ
και να τ΄αλείβουν τακτικά
στων καντηλιών το λάδι.

Έτσι, με δέος & τιμή,
τον κόσμο χαιρετάω
και καβαλώντας μια ψωλή
στον ουρανό.. πετάω!!!"

5 σχόλια:

  1. Ο Φασουλής ανέβασε
    το 3ο το στεφάνι
    και τον γαμάν μπουρτζόβλαχοι
    το βράδυ μες στην στάνη.

    Η νέα του παράσταση ΄
    έχει επιτυχία
    το γκώλο του σαν βάζει
    πάνω απ'τα ηχεία.

    Στο κλουβί με τις τρελλές
    απόλα έχει ο μπαχτσές
    αδελφές και πουσταριά
    κουνιώσαντε σαν θυμιατά

    Τον κώλο αν βάλεις μάγειρα
    σκατά θα μαγειρέψει
    κι η ξεκούδουνη αδερφή
    το πέος θα γυρέψει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Δυναστεία για ακόμη μια φορά καταφέρνεις να μας ενθουσιάσεις. Ο τρόπος με τον οποίο συνδυάζεις τη χριστιανική παράδοση (κεριά που λαμπαδιάζουν-καντήλια-τάφος )με το πηγαίο γλωσσικό ιδίωμα των λαϊκών στρωμάτων της κοινωνίας μας (άπονος ντουνιάς-χούφτα καβλιά)ξεπερνά κάθε προσδοκία.
    Η τελολογική προσέγγισή της ύπαρξης του Σταμάτη Φασουλή κλείνει με μια ομολογουμένως ρηξικέλευθα αναπάντεχη ιδεολογικοθρησκευτική ανατροπή.
    Αυτήν της ανόδου του Σταμάτη στα ουράνια
    όχι όμως σύμφωνα με τα στερεότυπα της ιουδαιοχριστιανικής παράδοσης αλλά καβάλα σε ένα πέος το οποίο και αναδεικνύεις πλέον σε έναν Πήγασο ο οποίος αργά και τιμημένα οδηγεί το Βελλεροφόντη του στην αθανασία! ΕΥΓΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε μου, ερυθριώ από σεμνότητα για το σχόλιό σου, το οποίο όχι απλά δικαιώνει, αλλά υπερβαίνει το ποίημα, αναδημιουργώντας το σ' ένα νέο σύμπαν, ιδανικό & άφθαρτο, όπου μόνο ο Πήγασος-ψωλή δύναται να μας μεταφέρει... Σ' ευχαριστώ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μένιππος από τα Γάδαρα - Διαθήκαι

    ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΦΑΣΟΥΛΗΣ: ΟΙ ΓΚΕΪ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΤΗ ΜΟΔΑ

    Φοβηθήκατε το ρόλο του ομοφυλόφιλου;

    - «Στόχος μου είναι να βγει σφαιρικά, να θυμίζει αγαπησιάρικα τον γκέι φίλο ή γνωστό μας κι όχι τον ξεφωνημένο που πλασάρει η τηλεόραση ή ο κινηματογράφος. Δεν είναι καθόλου εύκολο, γιατί ο γκέι αλλάζει συμπεριφορά με ταχύτητα φωτός. Η πολυσύνθετη διάσταση "φαίνεσθαι" και "είναι" τον σκοτώνει.

    - Κι αυτό το μείγμα συμπεριφορών πιστεύετε ότι συνθέτει τον γκέι της διπλανής πόρτας;

    - «Ολα αυτά συν το ότι ανήκει στο "τώρα". Οι γκέι δημιουργούν και προχωρούν τη μόδα. Δεν υπάρχει γυναίκα που να μην περνά τον γκόμενό της από την εξεταστική κρησάρα του γκέι φίλου της. Αν δεν τον εγκρίνει, κακή του μέρα και ψυχρή... Αλλά και το ντύσιμό της: "Θεά σε κάνει το φόρεμα αγάπη μου"...

    - Και δεν υπάρχει σπέρμα αλήθειας στην άποψη που θέλει τους γκέι να κυριαρχούν ως λόμπι εξουσίας, κυρίως στον καλλιτεχνικό χώρο;

    - «Σπέρμα υπάρχει στο μυαλό όσων το ισχυρίζονται... Οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν ότι οι δουλειές γίνονται με πνεύμα, όχι με σπέρμα! Σιγά το γκέτο... Λες και ζούμε στην παλιά εποχή που οι θεατρώνες είχαν πρωταγωνίστριες και ερωμένες μαζί. Κι ότι, δήθεν, τις γυναίκες αντικατέστησαν τα τεκνά. Θα χαραμίσω εγώ το ταλέντο στρέιτ ηθοποιού για να πάρω έναν γκέι; Κούνια που τους κούναγε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωραία μας τα 'πε ο Σταμ, μόνο που πρέπει να 'κανε κάποιο λάθος, αναφορικά με τον τοπικό προσδιορισμό του σπέρματος!.. Εκτός & αν συμμερίζεται την αλήστου μνήμης ατάκα της Κατερίνας-ποιος με γαμάει τώρα-Γιατζόγλου, ότι "τέλειος άνδρας είναι αυτός που σου πηδάει το μυαλό"..

    ΑπάντησηΔιαγραφή